hits

Risboller i muffinsform. Enkelt, godt og pent.

Publisert: 06.12.2017 @ 20:45 // Blogg // 0 kommentarer

God onsdag til alle der ute.

Her i Bergen bøtter det ned, i kjent stil. Jeg , eller faktisk vi sitter bunkret inne under hvert sitt teppe. Blir nok laget hver sin stor kopp kakao i dag også.

-Oppskrift i forrige innlegg-

Hundene hater regn, og vi får dem så vidt utenfor døren. Begge to er hentet fra andre steder i landet, tipper de ble fornøyd da de skjønte at de skulle bo i Bergen. Kremt!

Jeg tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om hundene i morgen, slik at dere kan bli litt kjent med dem også!

 

I kveld tenkte jeg å dele farmors oppskrift på risboller. Disse lager vi hvert år, og jeg begynner som vanlig på julebaksten tidlig. Vi skal jo nyte det maks, ikke sant?!

 

Dette trenger du:

☺ 150 gram delfiafett

☺ 1 egg

☺ 2,5 dl melis

☺ 1 plate kokesjokolade (anbefaler dronningsjokolade)

☺ 2 sp sterk kaffe. Valgfritt.

☺ 1 ts vaniljesukker

☺ 7-8 dl ris. Her føler du deg litt frem.

________________________________________________________________________

Dette gjør du:

1. Smelt delfiafettet og sjokoladen sammen. Avkjøl dette, mens du går videre.

2. Pisk egg og melis luftig.

3. Når delfiafettet og sjokoladen er passe avkjølet, tilsetter du dette i eggedosisen. 

4. Ha i ris til passe / ønsket konsistens.

Du kan lage to varianter. Enten på bakepapir:

Eller i muffinsformer: 

Jeg personlig syns det er mye "enklere" og finere i muffinsformer. Det er lettere å spise, og finere når man serverer. Jeg hadde desssverre ikke flere muffinsformer med julemotiv (det må på handlelisten) - så det ble noen med uglemotiv i stedet.

 

Risbollene oppevares kjølig.

 

Ha en fin kveld!

 

- H

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar